سه شنبه, ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-29
تبلیغات
کد خبر: 4089 |
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶ |
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مقیاس اقتصاد، با پیگیری های سازمان تعزیرات حکومتی، گزینه «عجله دارم» از تاکسی های اینترنتی از جمله اسنپ حذف شد؛ این خبر در دور روز اخیر فضای مجازی را در نوردید. گزینه عجله دارم بیش از ۱ سال است که میهمان ناخوانده در خواست برای تاکسی های اینترنتی شده است. در ادامه گزارش […]

به گزارش مقیاس اقتصاد، با پیگیری های سازمان تعزیرات حکومتی، گزینه «عجله دارم» از تاکسی های اینترنتی از جمله اسنپ حذف شد؛ این خبر در دور روز اخیر فضای مجازی را در نوردید. گزینه عجله دارم بیش از ۱ سال است که میهمان ناخوانده در خواست برای تاکسی های اینترنتی شده است. در ادامه گزارش امروز مروری بر آنچه بر سر گزینه عجله دارم آمده و خواهد آمد میپردازیم.

گزینه ای که مصداق بارز گران فروشی است

روز پانزدهم اسفندماه، احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رسیدگی به موضوع گزینه «عجله دارم» تاکسی‌های اینترنتی گفت: این گزینه از موضوعاتی بود که هیچ دستگاهی به آن ورود نداشته و ما راسا ورود کردیم و قطعا از  مصادیق گران فروشی است. قبلأ تذکرات لازم داده شده و پرونده تشکیل شده  و در حال تحقیقات مقدماتی است. اتمام حجت می‌کنم که شرکت‌های تاکسی‌های اینترنتی خودشان این گزینه را جمع کنند زیرا اجحاف در حق مردم است و برخی از شرکت‌ها از دیروز که پیگیر بودیم قول دادند که آن را حذف کنند.

پیش از این هم اسفنانی سخنگوی سازمان تعزیرات با اشاره به تذکر جدی سازمان تعزیرات به تاکسی‌های اینترنتی و اینکه گزینه «عجله دارم» تخلف است و باید حدف شود، گفت: گزینه «عجله دارم» در تاکسی‌های اینترنتی مصداق بارز اضافه دریافت و گران‌فروشی است. گزینه «عجله دارم» نه تنها زودتر او را به مقصد نمی رسانند و نه خدمات اضافه به مردم ارائه می دهند که تخلف است. تذکر جدی می دهم که تاکسی های اینترنتی این گزینه را حذف کنند و مردم را در خدماتی که دریافت می‌کنند دچار مشکل نکنند. چنانکه تخلف گران‌فروشی احراز شود رئیس شعبه حق دارد حکم به پلمب واحد مربوطه بدهد.

ایجاد انگیزه با عجله داشتن!

اسنپ گزینه عجله دارم را از پلتفرم خود حذف کرد اما درباره حذف آن اطلاعیه ای دارد و اشاره کرد که گاهی در ساعات اوج ترافیک، کم بودن تعداد کاربران راننده و بالا بودن تعداد درخواست‌های سفر در یک محدوده‌ موجب طولانی شدن زمان پذیرش درخواست سفر می‌شود. گزینه‌ «عجله دارم» راهکاری است که کاربران مسافر از طریق آن می‌توانند شانس پذیرفته شدن درخواستشان را افزایش دهند و زودتر به مقصد برسند. با انتخاب این گزینه، قیمت جدیدی برای سفر محاسبه می‌شود که بر اساس الگوریتم‌های تنظیم شده توسط واحد تجاری اسنپ تعیین شده است.

در خواست سفرهایی که با گزینه‌ «عجله دارم» در اپلیکیشن ثبت می‌شوند، بدون هیچ مشخصه‌ متمایزی برای کاربران راننده ارسال می‌شود. تنها ویژگی این درخواست‌ها قیمت بالاتر سفر است که انگیزه‌ بیشتری برای کاربران راننده ایجاد می‌کند و موجب می‌شود درخواست سفر زودتر پذیرفته شود. گفتنی است که پس از محاسبه قیمت جدید، کاربر مسافر امکان انتخاب تأیید جست‌وجو بر اساس قیمت جدید یا ادامه جست‌وجو با همان قیمت قبل را دارد.

گزینه «عجله دارم» با توجه به نیاز و درخواست کاربران ایجاد شد تا کاربر مسافر در صورت تمایل در ازای پرداخت اضافه، درخواست خود را سریع‌تر به سفر تبدیل کند. عنوان گران‌فروشی تعریف قانونی دارد؛ باور ما بر این است که با ایجاد شناخت و آگاهی کامل از ماهیت این گزینه دیگر چنین نسبتی به آن داده نخواهد شد. درصد خیلی کمی از سفرهای اسنپ با گزینه «عجله دارم» انجام می‌شود. از سوی دیگر، کاربر راننده متوجه نمی‌شود که کاربر مسافر گزینه «عجله دارم» را انتخاب کرده است. در حقیقت کاربر مسافر با انتخاب گزینه «عجله دارم» زمان پذیرش درخواست سفر خود را مدیریت می‌کند.

علی‌رغم حذف «عجله دارم»، به واسطه‌ کاربردی بودن و نفع این گزینه برای هر دو گروه کاربران، همچنان از طریق مذاکرات، جلسات و گفت‌وگوها به دنبال اثبات کارکرد این گزینه به دستگاه‌های مربوطه هستیم.

چه کسانی قانونا گران فروشند؟

ماده  ۲ قانون تعزیرات حکومتی گرانفروشی را شامل عرضه کالا و خدمات به بهای بیش از نرخ‌های تعیین‌شده توسط مراجع رسمی به طور علی‌الحساب یا قطعی؛ می داند.

در ماده ۱ قانون تشدید مجازات محتکران و گران فروشان نیز به گران فروشی اشاره شده است. این قانون گران فروشی را  عرضه کالا به بیش از نرخ متعارف و در مورد کلاهایی که به دست دولت توزیع می‌شود به بیش از نرخ تعیین شده توسط دولت؛ تعریف می کند.

در اینجا باید اشاره کرد که گرانفروشی تنها مختص کالا نیست و شامل خدمات می گردد. یعنی در شرایطی که برای برخی خدمات نرخ مصوبی تعیین شده است، ارائه خدمات با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب می تواند مصداق گرانفروشی باشد حتی اگر کالا یا خدمات خریداری نشده باشد!

اینجا مسافر باید نظر رانند را جلب کند!

در نهایت باید توجه شود که اگرچه اسنپ دلایل خود را برای گران فروشی ارائه کرده، اما به نظر می رسد که طبق تعریف قانونی گران فروشی هر دو اپلیکیشن معروف تاکسی اینترنتی مرتکب این جرم شده اند. همچنین باید به دو نکته در بیانیه اسنپ توجه کرد؛ اول اینکه اسنپ اشاره ای به این موضوع نکرده است که با کلیک بر روی گزینه عجله دارم، قیمت سفر بالاتر میرود و در نتیجه آن نرخ سفرهای مشخص روز به روز گرانتر خواهد شد تا بتواند نظر رانندگان را جلب کند.

حتما در تجربه استفاده از  تاکسی های اینترنتی در شرایط خاص، مانند برف و باران، ترافیک های آخر سال، ساعات اوج ترافیک، با این موضوع مواجه شده اید که حتی فشردن دکمه عجله دارم، باز هم راننده ای درخواست شما را قبول نمیکند. نکته دوم در مورد همین موضوع است، در حالی که اسنپ ادعا میکند با «عجله دارم» زمان پذیرش درخواست کنترل میشود اما  اکثر ما این تجربه را داشته ایم و میدانیم که اینطور نیست.

لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری و اطلاع رسانی مقیاس اقتصاد در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید